Benefietconcert op 'Jûn foar de Krystnacht' brengt 850 euro op

De jun foar de Krystnacht LargeSIBRANDAHÛS – Het benefietconcert dat zaterdagavond op de ‘Jûn foar de Krystnacht’ ten bate van de stichting Make-A-Wish gehouden werd in de Kloosterkapel van Sibrandahûs, heeft een bedrag van 850 euro opgebracht.

,,Een prachtig bedrag. Hiermee kunnen we weer diverse wensen in vervulling laten gaan’’. Dat zei Atje Deinum van Make-A-Wish nadat zij aan het eind van het concert de cheque in ontvangst mocht nemen uit handen van commissielid Sicko Hoogterp van de Kloosterkapel. Stichting Make-A-Wish Nederland ijvert sinds 1989 voor het vervullen van wensen van kinderen/jongeren tussen de 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte.

Naast de reguliere middagconcerten in het winterseizoen houdt Kloosterkapel Sibrandahûs traditiegetrouw op de avond van 23 december haar speciale benefietconcert. Dit jaar werd dit muziekfestijn verzorgd door Johan Juckers (ex-Irish Stew) en zijn nieuwe band JJAMM, die deze avond hun allereerste liveoptreden gaven, met veel songs uit de ‘sixties’.

In het kielzog van Juckers c.s. waren ook de troubadour Bruno, een oomzegger van Doede Bleeker, alsmede de formatie Gerard & Compagnie van de partij in het bijna volle kerkje. Laatstgenoemde kwartet speelde ‘old American folkmusic’. Ook maakte er nog een ‘mystery guest’ zijn opwachting in de persoon van Jankobus Seunnenga. Deze zanger-gitarist uit (tegenwoordig) Raard zorgde voor enkele zeer komische noten. Op 28 januari 2018 komt hij samen Dick Vestdijk met ‘iets serieuzer’ programma naar de Kloosterkapel.

Het drie uur durende benefietconcert, dat gepresenteerd werd door Omrop Fryslân–deejay Willem de Vries, werd door alle artiesten gezamenlijk afgesloten met als grande finale de evergreen I Saw The Light.