Zondag 18 februari 2018 concert Onno Loonstra in de Kloosterkapel Sibrandahûs.

Mooi concert van Onno Loonstra in de Kloosterkapel.
Onno Loonstra trad 18 februari op in de Kloosterkapel ter promotie van zijn debuut- cd getiteld ” Earste Simmer mei dy”.
Onno in het dagelijkse leven ondernemer van een schildersbedrijf werd deze middag bijgestaan door saxofonist Hendrikus Lalkens ende Kast toetsenist, Kees Bode. Laatst genoemde heeft ook op diverse nummers van Onno zijn debuutalbum meegespeeld.
Zanger-gitarist Onno is niet alleen bekend als frontman van de Dokkumer coverband”Progress”, ook solo staat hij zijn mannetje dat bleek zondag wel. Naast veel eigen werk ook vertalingen van reeds bestaande nummers. O.a. van George Brassens en Jacques Brel.
Deze middag dus de liedjes van zijn nieuwe album wat volgens mij echte luisterliedjes zijn. Sommige humoristisch en vrolijk de ander meer serieus. Het publiek genoot van zijn optreden en kon zelfs nog een prijsje winnen door wie het beste meezong.
Edwin Monsma was jurylid en kon voor de pauze en na de pauze de prijs uitreiken, wat zeer aangenaam was voor de winnaars.
Onno liet zien dat je zelfs als laatbloeier,(hij liep al tegen de 40 toen hij met gitaarspelen begon) nog goed aan de weg kunt timmerenmet deze mooie debuut- cd. We zullen zeker nog vaker van hem horen.